Blnce Lenmag Crunchy 250g
Ár:
1.690 Ft
(1.331 Ft + ÁFA)
Almaszirupban szárított ropogós lenmagok |
Leírás
Átlagos tápérték 100 g termékben | 100 g | 1 adag (12 g) | NRV% / adag |
Energia kJ / kcal | 1932/460 | 483/115 | 5,8% |
Zsír g | 34,2 | 8,6 | 12,2% |
- amelyből telített zsírsavak g | 5,2 | 1,3 | 6,5% |
Szénhidrát g | 18,0 | 4,5 | 1,7% |
- amelyből cukrok g | 4,0 | 1,0 | 1,1% |
Élelmi rost g | 22,3 | 5,6 | 22,3% |
Fehérje g | 23,1 | 5,8 | 11,6% |
Só g | 0,0 | 0,0 | 0,0 |
Omega 3 | 17,3 |
Almaszirupban szárított ropogós lenmagok
Különleges, egyedi technológiával gyártott, csíráztatott,ropogósbio lenmagok, amikmég egészségesebbé teszik a reggeliket!Kíméletes eljárással, alacsony hőmérsékleten szárítva, bio almaszirup hozzáadása mellett. A termékhez a gyártás során szerves kötésű nyomelemek-szelén, cink, réz- és bifidobaktériumok kerülnek. Omega-3 zsírsavakban, fehérjében és élelmi rostban gazdag, B1 vitamin forrás.Minden korosztály értékes és kedvelt csemegéje lehet.
A speciális, csíráztatáskor aktiválódó enzimeknek köszönhetően a lenmagot körülvevő emészthetetlen nyálkaburok lebomlik, eközben az emberi szervezet számára hasznos arabinoxylan-oligoszacharidok szabadulnak fel. A lenmagban található tápanyagok és vitaminok, a mag csíráztatott állapotában, sokkal könnyebben felhasználhatóvá válnak a szervezet számára,mint a nyugalmi állapotban lévő mag fogyasztása esetében.
Az alfa-linolénsav (ALA), mint omega-3 zsírsav, hozzájárul a vér megfelelő koleszterinszintjének fenntartásához. Pozitív hatások érhetők el napi 12 g termék (1-2 evőkanál) rendszeres bevitelét követően. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be számos biológiai folyamat során. A természetes szelén, cink, és réztartalom támogatják immunrendszerünk megfelelő működését. A cink és réz megvédi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A termék a csíráztatott lenmagokban található értékes lignánt, ásványi anyagokat (foszfor, kalcium, magnézium, vas, mangán), ballasztanyagokat, arabinoxylan-oligoszaharidokat, E-, C-, B-vitaminokat és emésztést segítő enzimeket tartalmaz.
Ízlés szerint önmagában (alapos rágás mellett), vagy édes ízű ételekhez, müzlihez, joghurthoz keverhető, napi 12 g (1-2 ek) mennyiségben. Minden korosztály értékes és kedvelt csemegéje lehet. Bőséges víz fogyasztása javasolt.